Sognets vision

”Højby kirke favner, formidler og fremmer fællesskab”.

Den vision er vi ret stolte af. Dels kan vi godt lide de mange f-ord, dels mener vi, at vi rammer tre væsentlige elementer af kirkens virke.

Vi ønsker at FAVNE: Det betyder, at der skal være plads til alle. For at vi kan leve op til den del af visionen, tilbyder vi vidt forskellige aktiviteter, for vi har for længst indset, at vi ikke meningsfuldt kan samle alle befolkningsgrupper eller enhver aldersgruppe i en og samme aktivitet. Den almindelige søndagsgudstjeneste betyder meget for nogle. Andre har haft glæde af Babysalmesang (som desværre er sat på pause lige nu). Ca 40 børn fra 0.-2. klasse havde en fantastisk dag under lockouten med ”Askepot og opstandelsen” i fællesskab med Danmarksmesteren i historiefortælling. Vi har børnekor for de børn, som er optaget af at synge. Vi gør meget for konfirmanderne, så de kan glæde sig over deres konfirmationsforberedelse. Ind imellem samarbejder vi med biblioteket om arrangementer for den brede voksengruppe. Vi laver ungdomsarbejde, familiegudstjenester, gospelgudstjenester osv. osv. For at kunne favne bredt tænker vi bredt. Og det er vi stolte af.

Vi ønsker også at FORMIDLE: Det betyder, at vi deler det glade budskab om Jesu kærlighed med hinanden. For at det ikke bare bliver til mange ord, som ikke fænger i tilhørerne, kræver det, at rammerne er i orden. Ved mange af de arrangementer, som er beskrevet under ”favner”, er der vidt forskellige muligheder for at formidle til en særlig målgruppe. For at jeg som præst kan blive bedre til det, har jeg i en periode samlet otte personer – kirkegængere og ikke-kirkegængere – som har lyst til at mødes med mig og snakke mine prædikeners retorik og indhold igennem med mig. Det er en krævende opgave at formidle selv det mest fantastiske budskab ind i en verden, hvor så mange forskellige mennesker kommer med hvert deres baggrund. Men vi gør en stor indsats. Og det er vi stolte af.

Vi ønsker også at FREMME FÆLLESSKAB: Det betyder, at vi blandt de mange mennesker i og omkring Højby kirke arbejder på at styrke de menneskelige bånd. Det er vigtigt for os alle, at vi føler os trygge, hvor vi kommer. Vi ønsker dels at fremme fællesskabet blandt dem, der bruger kirken og Sognehuset, men vi ønsker også at fremme fællesskabet i lokalsamfundet. For at et fællesskab kan fungere, kræver det gensidig tillid. Det oplever vi i mange forskellige sammenhænge, fordi Højby er et meget velfungerende lokalområde. Når vi går ind i et samarbejde forventer vi, at vi bliver mødt med respekt for vores kristne udgangspunkt. Denne respekt møder vi i meget høj grad i samarbejdet med begge skoler, med biblioteket, i Højby Nyts forretningsudvalg, med Højby Marked hvor vi hvert år har en stand og afholder en udendørs gudstjeneste, i samarbejdet omkring Lokalrådets julegudstjeneste eller Juniorklubbens julegudstjeneste, med Foredragsforeningens efterårsarrangement osv. osv. (Jeg har sikkert glemt nogle grupper – det er ikke af ond vilje).

Carsten Andreasen, sognepræst